Larimar is een zeldzame variant van pectoliet, normaal is pectoliet wit, behalve in Larimar. Bij Larimar is het calcium van de pectoliet vervangen door kobalt, waardoor hij blauw van kleur is. Larimar wordt alleen gevonden in de Dominicaanse Republiek, in Los Chupaderos.
Er wordt wel gezegd dat Larimar kostbaarder is dan diamant omdat dit mineraal alleen op één vindplaats ter wereld te vinden is. Het delven van de mijn wordt handmatig uitgevoerd en wanneer deze uitgeput raakt, is Larimar niet meer te leveren.

Er wordt gesteld dat Haïti en de Dominicaanse republiek overblijfselen zijn van het rijk Atlantis en wordt daarom ook wel Atlantis steen of dolfijnsteen genoemd. Atlantis had als symbool de dolfijn omdat de Atlantiërs met dolfijnen zouden kunnen communiceren.

Larimar heeft net als de toen ver ontwikkelde beschaving een helend effect en richt zich op de bovenste chakra’s. Meer op universele liefde, spirituele ontwikkeling en heling dan op het ego. De steen heeft de elementen water en lucht in zich en is als geen ander zo rustgevend mooi.

Geneeskrachtige werking:
Larimar is een goede steen voor de bovenste drie chakra’s; hart, keel en hoofd.
Tevens is Larimar een steen die uitstekend helpt bij alle problemen met spieren, botten, gewrichten en kraakbeen, maar ook bij blaasontsteking, overgangsklachten, hoge bloeddruk, nervositeit en of zenuwachtigheid.
De steen stimuleert het zelfhelend vermogen. Leg je hem op een pijnlijke plek dan merk je al snel dat de pijn verminderd.

Spirituele werking:
Larimar verhoogd je trilling en resoneert met het Hogere Zijn. Het combineert water en lucht (emoties en gedachten) en brengt hart en gedachten in vrede en harmonie.
Larimar brengt je thuis bij jezelf en in dit leven, geeft rust en vrede.
Het helpt bij innerlijke conflicten en het loslaten van angsten, boosheid en verdriet.
Het is een vredessteen en is verbonden met hogere wijsheid en liefde.

0